ARIMER Arı Zehiri Üretimine Başladı

27.12.2021 10:27

Muş Alparslan Üniversitesi Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürlüğü tarafından Ar-Ge çalışmalarında kullanılmak üzere Muş’ta ilk defa arı zehiri üretimine başlandı.

Üniversitemiz Bilimsel Araştırma Proje Komisyonu (BAP) tarafından desteklenen ve yürütücülüğünü Arıcılık Araştırma ve Uygulama Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Dilek Kabakcı’nın yaptığı ‘Muş İlinde Bal Arısı (Apis mellifera L)’dan Üretilen Arı Zehrinin İn-vitro Koşullarda Balık Patojenlere Karşı Antimikrobiyal Etkisi ve Antibiyotik Direnç Gen Ekspresyon Düzeylerinin Belirlenmesi’  isimli proje kapsamında Muş Bulanık yerleşkesinde bulunun bal arıları (Apis mellifera) kolonilerinde arı zehiri üretimine başlandı. Dr. Öğretim Üyesi Dilek Kabakcı, çalışmaya sundukları katkı ve desteklerinden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a ve merkezden sorumlu Rektör Yardımcısı ve Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ’a teşekkürlerini iletti.